Новий Android-троян атакує клієнтів великих світових банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий Android-троян атакує клієнтів великих світових банків

Кримінал
524
Експерти компанії ESET попереджають про активне поширення банківської троянської програми Spy.Agent.SI (за класифікацією ESET).
Про це пише Securitylab.
Шкідлива програма здатна успішно обходити двохфакторну аутентифікацію і викрадати облікові дані користувачів 20 мобільних банківських додатків.
Використовуючи вкрадену інформацію, зловмисники можуть отримати віддалений доступ до облікового запису жертви і вивести всі кошти з рахунку. Паралельно троян перехоплює SMS-повідомлення з одноразовими паролями, що відправляються банками.
Троян поширюється під виглядом мобільного додатку Flash Player. Після завантаження та установки шкідлива програма запитує доступ до функцій адміністратора пристрою з метою захисту від видалення зі смартфона або планшета.
Далі троян перевіряє гаджет на наявність банківських додатків. Якщо такі є, троян завантажує з C & C-сервера зловмисників фальшиві сторінки авторизації для кожної програми. При запуску будь-якого банківського додатка пристрій відображатиме підроблений екран логіна і пароля, блокуючий справжню сторінку авторизації до введення облікових даних.
За словами експертів, Spy.Agent.SI швидко розвивається і виявити кожну нову модифікацію стає все складніше. В даний час цільовими для розробників шкідливий є 20 великих банків, в основному розташованих в Австралії, Новій Зеландії та Туреччини.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас