Гройсман пропонує свій алгоритм виходу з політичної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пропонує свій алгоритм виходу з політичної кризи

Казна та Політика
864
Вихід України з глибокої політичної кризи, який є переважно урядовою кризою, необхідно починати не з персоналій, а з розробки плану дій, під виконання якої формувати урядову команду, заявив глава Верховної Ради Володимир Гройсман.
“Не повинно бути сценаріїв для окремих персоналій. Повинен бути сценарій для України. Сценарій, який я запропонував – план дій … Далі під це – формування коаліції, формування команди, яка готова це професійно зробити. Ось це мій алгоритм дій”, – сказав спікер в кулуарах інвестиційної конференції, організованій інвесткомпанією “Драгон Капітал”, в Києві в четвер.
За його словами, рішення треба приймати дуже швидко, швидше, ніж за місяць.
В.Гройсман зазначив, що запропонований нинішнім прем’єром Арсенієм Яценюком план дій з 349 пунктів нереальний.
“Реальний план дій – це 7-10 пріоритетів з ключовими показниками, з щомісячним відповідальністю, що конкретно буде зроблено”, – пояснив він свою позицію.
Серед таких пріоритетів плану дій спікер назвав стратегію розвитку економіки, кількість створюваних робочих місць, розміри середньої заробітної плати і пенсій, тарифи, удосконалення системи субсидій, продовження децентралізації, швидкість проведення судової реформи, реформу охорони здоров’я.
“Я певні пропозиції внесу коаліції про те, що можливо могло б бути основною цього плану. Цей план повинен бути сприйнятий коаліцією, народними депутатами та під який повинна бути сформована професійна команда”, – сказав В.Гройсман.
“Я поки не говорю про персоналії, кажу про ідеологію і підхід”, – додав глава Верховної Ради.
Як було відзначено в ході конференції “Драгон Капітал”, серед найбільш реальних кандидатів на пост прем’єра, у разі відходу з нього А.Яценюка, В.Гройсман і міністр фінансів Наталія Яресько.
У той же час і В.Гройсман, і Н.Яресько відмовилися коментувати можливість призначення їх главою українського уряду і своє ставлення до цього.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас