Яресько: Прогноз зростання ВВП України в 2016 р погіршено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько: Прогноз зростання ВВП України в 2016 р погіршено

Казна та Політика
1545
Прогноз зростання ВВП України в 2016 році погіршено з 2% до 1%, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько в ході 12-ї щорічної інвестиційної конференції, організованої інвесткомпанією “Драгон Капітал”, в Києві в четвер.
“Ми можемо говорити приблизно про 1% -не зростання в цьому році, а не 2% -не”, – сказала вона.
Н.Яресько зазначила, що необхідно переглянути бюджет за перші два місяці 2016 року і проаналізувати, як він узгоджується з реальністю.
Н.Яресько зазначила, що її “не радує стан справ в агросекторі і металургії”, і вона чекає зниження зборів до бюджету через зниження цін на товарну продукцію.
Разом з тим Яресько відмовилася також підтвердити або спростувати інформацію про те, що з нею ведуть переговори про формування нового Кабінету міністрів.
“Я працюю міністром фінансів України в легітимному уряді. Я працюю кожен день над тим, за що я відповідаю”, – сказала міністр.
За словами Яресько, зараз не час для спекуляцій. «Уряд не в кризі. Останні 15 місяців ми працювали дуже напружено. Ми провели важливі структурні реформи. Чи було їх достатньо? Ні. Роботи більше, ніж достатньо. Але спекуляції зараз не те, що нам потрібно. У нас діючий уряд, і ми працюємо кожен день. А спекуляції можуть якраз посилити кризу», – сказала Яресько.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас