Бути чи не бути: Американці знайшли три причини інвестувати в Україну (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бути чи не бути: Американці знайшли три причини інвестувати в Україну (інфографіка)

Казна та Політика
3019
Україна стане перспективною країною для надходження інвестицій, якщо реформи будуть продовжені. Про це свідчать дані огляду “Україна: огляд економіки”, підготовленого Американською торговою палатою (АТП).
“Іноземний капітал і надалі буде надходити в Україну … Ми розуміємо, що на зміни потрібен час. Зараз дуже важливо дотримуватися обраного курсу. Безперервні рішучі реформи поступово, але в корені, поліпшать економічну ситуацію”, – вважає президент Американської торгової палати в Україна Андрій Гундер.
Перешкодами для ведення бізнесу в Україні лишаються корупція, слабкий правовий захист і забюрократизованість.
При цьому опитування серед членів АТП (166 респондентів) показало, що набільш прогресивною і перспективною галуззю є сільське господарство. Однак в цій сфері, на думку фахівців, ще необхідно розвинути альтернативні інстументи підтримки дрібних фермерів, а також впровадити ринок землі.
Серед сфер, яким найсильніше потрібні позитивні зміни, на думку членів АТП, лідирують податкова і митниця. Серйозні проблеми є і в правовій політиці України, вважають фахівці.
Зокрема, в рамках реформування митниці пропонується в першу чергу спростити і скоротити процедуру оформлення, а також вирішити питання митної вартості.
“Стрімкий розвиток електронної комерції та фармацевтичної галузі протягом останніх п’яти років, потужний потенціал агропромислового комплексу роблять Україну привабливою для інвесторів”, – резюмує Гундер.
Нагадаємо, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк бачить проблеми з інвестиціями в Україну.
“В минулому році був приплив іноземних інвестицій – як правило, в банківський сектор. Але поки що ми не можемо сказати, що в минулому році іноземний інвестор прийшов в Україну з тим, щоб далі розвивати економіку. Занадто багато викликів і занадто багато невирішених проблем”, – зазначав раніше Яценюк.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас