Україна і Туреччина мають намір підписати угоду про ЗВТ до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Туреччина мають намір підписати угоду про ЗВТ до кінця року

Казна та Політика
615
Україна і Туреччина мають намір підписати Угоду про Зону вільної торгівлі та довести товарообіг між країнами до 20 млрд дол до 2020 року, сказав президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в ході прес-конференції з президентом України Петром Порошенко.
«Ми звертаємо особливу увагу на необхідність підписання Угоди про вільну торгівлю вже до кінця поточного року, – сказав Ердоган. – Ми також говорили з президентом Порошенко про те, щоб довести товарообіг до 20 млрд дол до 2020 року ».
Ердоган також підкреслив, що крім Угоди про вільну торгівлю, Україна і Туреччина повинні також підписати і реалізувати ряд інших двосторонніх договорів, включаючи договір про уникнення подвійного оподаткування та охорони інвестицій.
Нагадаємо, питання формування зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною був заморожений в 2013 році і відновлений на початку 2016 року – в рамках візиту прем’єр-міністра Туреччини в Україну.
Експорт товарів з України до Туреччини за результатами січня-вересня 2015 року склав 2,1 млрд дол., Тоді як імпорт з Туреччини в Україну за аналогічний період склав 0,6 млрд дол. У ході переговорів між главами урядів України і Туреччини в лютому 2016 року сторони поставили завдання торговим відомствам наростити товарообіг між країнами до 10 млрд дол. до 2018 року.
За словами Петра Порошенка, стрижневим напрямком подальшої взаємодії України та Туреччини також стане поглиблена співпраця в оборонно-промисловій та аерокосмічній галузях.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас