ФГВФО готовий продати активи банку "Надра" на 222 мільйони за 150 тисяч — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО готовий продати активи банку "Надра" на 222 мільйони за 150 тисяч

Кредит&Депозит
1524
Ліквідатор банку “Надра” оголосив відкриті торги з продажу активів, шляхом уступки прав вимоги за кредитами інших фінансових установ, який буде проводитися на електронному торговельному майданчику ТОВУКГ Моніторинг”.
В лоті №4634 – права вимоги за кредитними договорами в кількості 28,764 тисяч одиниць, укладеними з фізичними особами (вид кредиту – споживчий кредит). Початкова вартість реалізації лота 150 тисяч гривень. Гарантійний внесок 15 тисяч гривень.
Як зазначається, співвідношення початкової вартості лота до номінальної вартості активів становить лише 0,067% (з урахуванням ПДВ ситуація принципово не змінюється – 0,081%).
“Навіть з урахуванням “старовізни” кредитів і фактора окупованого Криму та зони АТО, непоганий такий дисконт вимальовується – 99,933% (або з урахуванням ПДВ-фактора – 99,9192%)”, – йдеться в повідомленні.
Реальна вартість активів залежить в т.ч. від адекватності роботи по стягненню відповідних боргів.
Якщо ж ще штучно буде обмежено участь в аукціоні (наприклад, через відсіювання “неугодних” в ході кваліфікаційного відбору), відкриваються непогані перспективи для заробітків. Для всіх, крім держави, пише видання.
За даними Фонду гарантування, на 1 лютого вкладники банку “Надра” отримали компенсації в межах гарантійної суми на 3,53 млрд гривень (91,4% суми, що підлягає відшкодуванню).
Як відомо, зважаючи на недостатність власних надходжень у Фонді гарантування, він здійснює виплати вкладникам банків-банкрутів, перш за все, за рахунок емісійних коштів НБУ, надає позики Фонду і монетизує держоблігації, випущені для Фонду Мінфіном. Що в свою чергу тисне на ціни і курс.
Згідно фінзвітності банку “Надра”, за станом на 1 січня його вкладники в межах гарантійної суми отримали 3,5 млрд гривень, з яких в період ліквідації – 1,48 млрд гривень. З решти суми здійснених компенсацій при тимчасової адміністрації лише 140,15 млн гривень – це власні кошти, інше – це цільова позика Фонду гарантування.
Як зазначалося, позичальники на зазначену дату погасили борги перед банком “Надра” на 303,7 млн гривень.
Реалізовано майна банку – 0. Інші надходження (купони від цінних паперів, валютні операції, оренда і т.і.) – 13,4 млн гривень.
Нагадаємо, в червня 2015 року НБУ відкликав банківську ліцензію і ліквідував ПАТ “КБ “Надра”. Майже 90% фінустанови належить “Центрогаз Холдинг GMBH”, пов’язаного з бізнесменом Дмитром Фірташем.
У лютому цього року “Надра” визнали неплатоспроможним. НБУ ввів в банк тимчасову адміністрацію, призначивши керуючою Ірину Стрюкова. Чотиримісячні “реанімаційні” фінансові заходи не допомогли його оздоровити.
У серпні 2014 банк був віднесений до категорії проблемних через недостатню капіталізацію.
Як повідомлялося, Національна поліція розслідує злочин, вчинений колишнім топ-менеджментом банку “Надра”, спільно з його власниками, – заволодіння державними коштами НБУ в розмірі 10,4 млрд гривень.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас