Пасішник вважає абсурдними підозри НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасішник вважає абсурдними підозри НАБУ

Кримінал
532
Виконавчий директор НАК “Нафтогаз України”, в. о. заступника голови правління холдингу Андрій Пасішник вважає абсурдними підозри на його адресу про втручання в діяльність державного діяча – голови Мінекономрозвитку Айвараса Абромавичуса, висунуті Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) за погодженням із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.
“Абсурдність звинувачень НАБУ полягає … в тому, що Айварас не приймає рішення про призначення – їх приймає Кабінет міністрів, тому будь-яких незаконних рішень бути не може в принципі”, – написав А.Пасішник в своєму блозі в Facebook.
Коментуючи оприлюднену раніше в середу інформацію НАБУ про неможливість вручити йому повідомлення про цю підозру через перебування за кордоном на лікуванні, представник “Нафтогазу” зазначив, що знаходиться за межами України в плановій відпустці, про що детективи бюро були попереджені телеграмою.
А.Пасішник додав, що раніше сам виявив бажання прибути в НАБУ після заяви А.Абромавичуса, надав всі необхідні свідчення, свій телефон і всі скрін-шоти, які відображають “дружній характер” листування.
“Не очікував, що НАБУ, замість ефективного розслідування та спростування емоційних заяв міністра, піде шляхом пошуку “цапа-відбувайла”, – заявив представник “Нафтогазу”.
Він висловив упевненість, що з приводу висунутих підозр суд прийме неупереджене об’єктивне рішення.
“Напевно, в НАБУ вирішили, що це я дав команду зняти з Айвараса і його сім’ї охорону за тиждень до прес-конференції (це стало основною причиною нервового зриву Айвараса), і що це я в АП давав йому якісь команди”, – додав А.Пасішник.
Як повідомлялося, детективи бюро 3 лютого почали перевірку фактів про можливе втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції “Блок Петра Порошенка” Ігоря Кононенка, інших народних депутатів і фізичних осіб, озвучених А.Абромавичусом на скликаній для заяви про відставку прес-конференції і після неї.
НАБУ вказувало, що в ході розслідування його детективи встановили факт здійснення з 25 січня по 1 лютого незаконного впливу А.Пасішніком на А.Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра. За даним фактом 24 лютого детективи НАБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч.1 ст.344 КК України.
Досудове розслідування за інформацією, наданою главою МЕРТ, триває.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас