Google змінила правила щодо «права на забуття» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google змінила правила щодо «права на забуття»

Технології&Авто
1148
Компанія Google заявила про внесення змін до системи роботи з «правом на забуття» і пошуковими запитами від жителів Євросоюзу щодо цього права. Починаючи з 2014 року, коли Суд Європейського союзу ухвалив закон про «право на забуття», Google на європейських серверах приховувала інформацію, яка вважалася «неадекватною, недоречною, неактуальною або зайвою». Це означає, що якщо хтось із Франції робить відповідний пошуковий запит, то компанія видаляє таку інформацію з сайту Google.fr, але на Google.com вона залишається.
Тепер же недоречна інформація буде ховатися на всіх доменах пошукового движка, включаючи Google.com. Однак є одне «але»: компанія буде використовувати інформацію про місцезнаходження користувача (тобто його IP-адресу), щоб визначати, чи показувати йому інформацію, що відноситься до «праву на забуття». Тому повідомлення про мешканця Франції при пошуку з Америки буде відрізнятися від тієї, яку ви зможете отримати, здійснюючи пошук безпосередньо з Франції.
Такі обмеження можна легко обійти за допомогою VPN-сервісів, однак Google в цьому звинувачувати не можна – вона дала Суду Європейського союзу саме те, про що він і просив.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас