Хакери вкрали гроші з рахунку Центробанку Бангладеш в ФРС США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери вкрали гроші з рахунку Центробанку Бангладеш в ФРС США

Кримінал
679
У Центральному банку Бангладеш заявили, що деякі кошти з його рахунку у Федеральній резервній системі США зникли, а сама система була зламана хакерами. Однак втрачену суму в ЦБ не уточнили.
У Федеральному резервному банку Нью-Йорка відзначили, що ніяких доказів того, що його системи були скомпрометовані, немає, а в процесі переказу грошей з рахунку Центробанку Бангладеш він слідував звичайним процедурам.
Зокрема, підкреслили в ФРС, платіж був підтверджений в рамках системи SWIFT у відповідності зі стандартними протоколами аутентифікації. Фахівці ФРС працюють з представниками Бангладеш з того моменту, як стало відомо про сумнівну трансакції, і продовжать надавати їм сприяння, резюмували у відомстві.
У бельгійському провайдера послуг обміну повідомленнями для банків SWIFT повідомили, що знайомляться з матеріалами справи, однак коментувати ситуацію відмовилися.
При цьому зазначили, що повідомлення, що передаються через SWIFT, проходять перевірку автентичності між передавачем і приймають установою, а в разі з рахунком ЦБ Бангладеш немає ніяких ознак того, що мережа була скомпрометована.
Всього в Федеральному резервному банку Нью-Йорка є рахунки близько 250 Центробанків, урядів і глобальних фінансових інститутів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас