Українці не зможуть з новими паспортами їздити в Білорусь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці не зможуть з новими паспортами їздити в Білорусь

Особисті фінанси
2692
Паспорт громадянина України у вигляді ID-карти поки не розглядається як дійсний документ для перетину кордону Білорусі, повідомляє в суботу прес-служба Держприкордонкомітету (ДПК) Білорусі.
«Українські громадяни помилково розраховують в’їхати на територію Білорусі за цими новими електронними документами. За чинною двосторонньою угодою між країнами від 2009 року про безвізові поїздки громадян новий український паспорт у вигляді ID-картки не передбачений як документ для пропуску через державний кордон Республіки Білорусь», – заявили в прес-службі прикордонного відомства.
«Крім того, українська сторона досі не ініціювала міжвідомчі процедури про визнання даних ID-карток чинними документами для перетину кордону в рамках безвізових поїздок», – додали в ДПК.
У зв’язку з цим у прикордонному комітеті зазначили, що до врегулювання даних питань білоруська сторона може пропускати через кордон громадян України лише за чинними документами: закордонними паспортами (для власників ID-карток) і внутрішніми паспортами старого зразка (в паперовому вигляді).
У ДПК нагадали, що внутрішні паспорти нового зразка у вигляді пластикової ID-картки запроваджені в Україні з 1 січня 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас