АМКУ називає звинувачення "Укрзалізниці" в блокуванні тендеру із закупівлі палива безпідставними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ називає звинувачення "Укрзалізниці" в блокуванні тендеру із закупівлі палива безпідставними

Казна та Політика
160
Публічна заява ПАТ “Укрзалізниця” щодо зриву і блокування Антимонопольним комітетом України торгів на закупівлю дизпалива не відповідає дійсності, заявляє Антимонопольний комітет України.
“Антимонопольний комітет України під час виконання функції органу оскарження керується виключно нормами чинного законодавства. Постійно діюча адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель здійснює розгляд тільки тих скарг, які надійшли до органу оскарження відповідно до вимог закону України “Про здійснення державних закупівель”, – йдеться в повідомленні комітету.
Згідно з ним, 29 лютого 2016 року колегією прийнята до розгляду скарга ТОВОККО-Бізнес Контракт” про порушення філією “Центр забезпечення виробництва” ПАТ “Укрзалізниця” законодавства в сфері державних закупівель на закупівлю дизпалива (5 лотів) по лотах №№ 1-5 .
Пізніше, 1 березня 2016 року колегією прийнята до розгляду скарга ТОВ “Елемент Нафта” про порушення філією “Центр забезпечення виробництва” ПАТ “Українська залізниця” законодавства в сфері державних закупівель на закупівлю дизпалива по лоту № 3.
АМКУ відзначає, що для прийняття об’єктивного рішення колегії необхідні матеріали і пояснення від замовника. Колегією були направлені відповідні запити на адресу замовника, але матеріали за скаргами від замовника були отримані Комітетом лише 3 березня під другій половині дня.
В ході брифінгу в АМКУ в п’ятницю голова постійно діючої адміністративної колегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель Андрій Вовк зазначив, що документи, надані “Центром забезпечення виробництва”, склали близько 1 тис. сторінок.
“Заява ПАТ “Укрзалізниця” щодо зриву і блокування АМКУ торгів на закупівлю дизпалива не відповідає дійсності. При цьому дії комітету під час розгляду скарг суб’єктів господарювання на дії або бездіяльність замовників при проведенні процедур закупівель, навпаки, сприяють усуненню порушень, збереженню торгів і якнайшвидшому їх відновленню, а інформацію деяких замовників торгів по затримці і блокування, можна розцінювати як “тиск” на орган оскарження”, – заявив А.Вовк.
Він також додав, що комітет постарається максимально швидко розглянути ці скарги, однак рішення, перш за все, має бути обґрунтованим.
Раніше “Укрзалізниця” заявила, що призупинення АМКУ процедури закупівлі дизельного палива для потреб залізничної галузі може привести до припинення руху поїздів.
“Призначення АМКУ на 28 березня розгляду скарги двох учасників конкурсу може привести до зупинки поїздів, оскільки запаси дизпалива будуть вичерпані. Існуючого в галузі запасу палива вистачить на 5 діб”, – відзначали в “Укрзалізниці” 3 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас