Глава НАБУ: Листування українців в Viber і WhatsApp можуть читати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава НАБУ: Листування українців в Viber і WhatsApp можуть читати

Кримінал
1957
Зняти інформацію, необхідну для розслідувань, з телефонних месенджерів Viber і WhatsApp в разі необхідності буде не важко.
Про це розповів НАБУ Артем Ситник.
«Зняти інформацію і з Viber, і WhatsApp, використовуючи можливості СБУ, – реально. Щодо співпраці з США, буквально сьогодні ми спілкувалися з представниками ФБР, які передали нам текст меморандуму про співпрацю. Ми вивчаємо документ. У нас вже є їх представник, його робоче місце і необхідне обладнання для переведення кримінальних справ в електронну форму. Тобто домовленості, досягнуті в США, почали реалізовуватися », – сказав Ситник.
Разом з тим, він додав, що ФБР на прохання НАБУ зможуть підключити фінансову розвідку. Також, за словами Ситника, бюро вже має доступ до 60% від наявних реєстрів державних органів і баз.
«Вони досить різнорівневі і роз’єднані. У цьому специфіка нашого державного управління. Точніше – неуправління. З технічної точки зору передача будь-якої бази – максимум два тижні. У нас же процес затягнувся на півроку. Однак ми таки просунулися. Вже отримали доступ до ключових баз даних Мін’юсту та Державної фіскальної служби. Плюс МВС, митний блок і прикордонний. Підписано меморандуми з НБУ і міграційною службою », – додав глава НАБУ.
Він зазначив, що в даний час стопориться земельний кадастр.
«Однак і цей, що вже є в НАБУ, масив інформації є достатнім для старту якісного моніторингу чиновників і суддів», – констатував Ситник.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас