Google тестує платежі в режимі hands free — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google тестує платежі в режимі hands free

Фінтех і Картки
811
Незважаючи на те, що Google в даний момент зайнята розвитком своєї платіжної системи Android Pay, компанія вирішила піти в платіжної індустрії ще далі – і замість мобільних платежів запропонувала розплачуватися за покупки в режимі hands free (в перекладі з англійської – «з вільними руками») .
Зараз тестування даного сервісу проходить на невеликій групі людей, що живуть в Сан-Франциско, точніше в районі Південний Бей, повідомили в компанії.
Для того, щоб зробити платіж і не діставати при цьому ні карту, ні гаманець, ні навіть смартфон, необхідно завантажити відповідну програму, доступну для власників операційних систем Android і iOS.
Після реєстрації додаток буде використовувати технології Bluetooth, Wi-Fi і геолокацію для того, щоб визначити місце розташування користувача. Потім при оплаті покупки касиру необхідно сказати, що платіж буде здійснений «за Google» і назвати свої ініціали. В системі спливе раніше завантажена фотографія користувача, касир порівняє її з людиною, що перед ним стоїть, і завершить платіж.
В майбутньому пропонується оснастити торгові точки камерами, щоб ідентифікація клієнта проходила автоматично.
Раніше схожий продукт запустив стартап Square, однак він не користувався популярністю у рітейлерів, тому від нього відмовилися.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас