На жаль, не можемо розвиватися далі: Гонтарева визнає повільне відновлення співпраці з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На жаль, не можемо розвиватися далі: Гонтарева визнає повільне відновлення співпраці з МВФ

Казна та Політика
3121
Національний банк України визнає зволікання з відновленням співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і негативні наслідки цього для економіки країни.
“Останній транш ми одержали в серпні, а сьогодні березень. Тому, як ви розумієте, ми, на жаль, не можемо розвиватися далі”, – сказала глава центробанку Валерія Гонтарєва журналістам після прес-конференції в Києві в четвер.
Вона пояснила, що безліч реалізованих програм і все міжнародні запозичення України залежать від ставлення до країни іноземних інвесторів, перш за все МВФ.
“Фонд і всі інші наші міжнародні програми прив’язані до нашого плану реформ, нашого руху вперед, і тільки після цього (руху – ред.) ми опосередковано отримуємо у вигляді бонусів кошти міжнародних організацій для поповнення наших міжнародних резервів”, – сказала В.Гонтарева.
У зв’язку з цим глава НБУ ще раз підтвердила, що базовим сценарієм для України є продовження співпраці з МВФ.
“Як ви бачили, ми шість місяців живемо без єдиного траншу МВФ, і маємо стабільну ситуацію як в банківському секторі, так і на валютному ринку. Але це не означає, що нам для подальшого реального розвитку більше не слід продовжувати співпрацю (з МВФ – ред .) “, – підсумувала В.Гонтарева.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас