Візитки від MobilE ECG реєструють ЕКГ людини (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Візитки від MobilE ECG реєструють ЕКГ людини (відео)

Технології&Авто
296
Сучасні електрокардіографи не відрізняються компактними розмірами. Навіть портативні пристрої включають в себе не тільки сам апарат, а й велику кількість додаткових проводів і електродів.
Однак компанія MobilECG, що спеціалізується на розробці електрокардіографічних систем з відкритим кодом, змогла створити надзвичайно компактний електрокардіограф розміром із звичайну візитну картку. Природно, що по точності вимірювань він не може змагатися з повнорозмірним професійним обладнанням, а й користуватися ним значно простіше. Для вимірювання пульсу досить просто покласти пальці на контактні області.
Представники MobilECG відзначають, що візитна картка не є повноцінним діагностичним пристроєм, і її не можна використовувати в медичних цілях. Вона скоріше стане відмінною рекламою для лікаря-кардіолога.
Примітно, що MobilECG не тільки показали свою нову розробку, але і опублікували в мережі електронну схему і програмну частину, які дозволять всім бажаючим самостійно відтворити подібну візитну картку. Якщо ж MobilECG вирішиться налагодити масове виробництво подібних “кишенькових” електрокардіографів, то коштувати вони будуть приблизно $ 29.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас