Технологію blockchain протестували 40 найбільших глобальних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологію blockchain протестували 40 найбільших глобальних банків

Фінтех і Картки
547
40 найбільших глобальних банків, включаючи HSBC і Citi, протестували систему для торгівлі з фіксованим доходом, створену на основі технології blockchain, на якій базується біткоін.
Про це повідомили в технологічному банківському стартапі R3, куди за останніми даними входить 42 великі кредитні установи.
Для проведення експерименту банки звернулися відразу до декільком компаніям – до Ethereum, яка вважається «передовою» і амбітною, а також до Chain, Eris Industries, IBM і Intel, передає Reuters.
Стартап R3 був створений в минулому році – вперше стільки банків об’єдналися заради спільної мети: вивчити можливості технології blockchain в торгових операціях, в тому числі в так званих смарт-контрактах, які автоматично виконуються при заздалегідь заданих умовах.
Банки вважають, що blockchain допоможе їм значно економити кошти, так як дозволяє проводити операції без посередників. Однак аналітики попереджають, що дана технологія ще недостатньо розвинена для впровадження в роботу на торгових майданчиках.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас