"Комуналка" розміром з пенсію: При зростанні тарифів необхідно надавати субсидію 100% українців? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Комуналка" розміром з пенсію: При зростанні тарифів необхідно надавати субсидію 100% українців?

Особисті фінанси
5613
В результаті нового підвищення тарифів на газ державі доведеться надати субсидії всім українцям. Про це повідомив директор “Інституту міста” Олександр Сергієнко.
“У мене немає слів для методичних або раціональних коментарів. Вже зараз власники квартир площею близько 100 кв. м платять за тепло приблизно 1100-1400 грн і більше. Це просто божевільні суми, які можна порівняти з розміром середньої пенсії і наближаються до рівня мінімальної зарплати. Тому виникає питання – куди ще їх підвищувати?”, – сказав він.
При цьому експерт зазначив, що в результаті нового підвищення цін на газ державі доведеться надавати житлові субсидії всім українцям.
“В минулому році субсидії отримало 30% сімей. Зараз, якщо збільшити ще в півтора рази вартість газу, це потягне за собою і зростання тарифів на опалення. Кращий приклад, який говорить про можливість населення платити – це рівень платежів в січні 2016 року. В грудні 2015 року рівень платежів становив приблизно 95%, в січні він вже був 56%. Це – вперше за час наших спостережень, коли рівень платежів впав на 40%. Це говорить, що люди відтягують платіж, не можуть заплатити відразу “, – підкреслив Сергієнко.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас