В Україні мають намір знизити рівень бідності в країні до 2020 р майже вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні мають намір знизити рівень бідності в країні до 2020 р майже вдвічі

Казна та Політика
1786
Кабінет міністрів України на засіданні в середу схвалив стратегію подолання бідності, яка передбачає скорочення рівня бідності в країні до 2020 року майже вдвічі – до 15%.
“В результаті виконання цієї програми і стратегії подолання бідності, яка згодом буде доповнена конкретними планами, рівень бідності за абсолютним критерієм, з нашої точки зору, в Україні буде знижено з 28% до 15% в 2020 році”, – сказав міністр соціальної політики Павло Розенко під час засідання.
Він також зазначив, що в результаті виконання стратегії рівень бідності серед працюючого населення скоротиться з 18,5% до 11%. При цьому рівень безробіття зменшиться до 9%.
Крім того, П.Розенко прогнозує посилення адресності надання соціальної допомоги. Так, частина бідного населення, охоплена програмами соціальної допомоги, збільшиться протягом п’яти років з 55% до 65%.
Міністр соцполітики вказав на проблему зростання рівня бідності в країні протягом останніх трьох-чотирьох років, особливо серед працюючих громадян. У той же час, він зазначив, що міжнародний досвід свідчить про можливість подолання цих тенденцій при використанні необхідних заходів соціально-економічної підтримки.
За словами П.Розенко, стратегія фіксує основні напрямки роботи уряду з подолання бідності. Вона присвячена виконанню цілей сталого розвитку, затверджених на саміті ООН у вересні 2015 року, і є частиною програми адаптації українського законодавства до законодавства ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас