У Гонтаревої спростили для громадян правила відправлення переказів за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гонтаревої спростили для громадян правила відправлення переказів за кордон

Особисті фінанси
1658
Національний банк України спростив проведення переказів за межі України для фізичних осіб-резидентів.
Про це повідомляється на сайті регулятора з посиланням на постанову №123, яке набирає чинності сьогодні, 2 березня.
Як наголошується в повідомленні НБУ, постанова чітко визначає коло осіб, які відносяться до родичів, для цілей переказів за кордон. Серед цих осіб батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, бабуся, дідусь, прабабуся, прадід, внуки, правнуки, брат, сестра (повнорідні та ні), двоюрідні брати і сестри, тітка, дядько, племінниця , племінник, усиновитель, усиновлений, опікун або піклувальник, особа під опікою чи піклуванням, чоловік, дружина.
Також НБУ пом’якшив окремі вимоги до підтверджуючих документів, які громадяни повинні надати в банк, дозволивши надавати роздруківки з інтернету для переказів за межі України на різні цілі в сумі понад еквівалента 15 тис. грн. Зокрема, мова йде про перекази на оплату лікування в медустановах іншої держави, транспортування хворих, навчання, придбання літератури та передплатних видань.
Нагадаємо, Національний банк України в 2016 році планує поступово скасовувати введені в 2014-2015 роках валютні обмеження відповідно до темпів реалізації попередніх умов, передбачених в «дорожній карті», узгодженій з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас