Близько 70% українського бізнесу працює в "тіні", - віце-президент Асоціації платників податків України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 70% українського бізнесу працює в "тіні", - віце-президент Асоціації платників податків України

Казна та Політика
2658
На сьогоднішній день через великі податки та корумпованість контролюючих органів тільки надприбуткові підприємства можуть собі дозволити справно платити податки. Всі інші йдуть у «тінь».
Про це під час позачергових зборів Асоціації платників податків Києва заявив новообраний голова Ради територіальної організації Києва, віце-президент АППУ Павло Погиба.
За його словами, у розвинених країнах влада робить наголос на середній і малий бізнес, який приносить левову частку доходів держави. І тільки в Україні цьому сегменту бізнесу ставлять палиці в колеса.
«В Європі, в сукупності, на малих і середніх підприємствах працює 68% зайнятого населення, і вони виробляють 58% ВВП. А в Італії на малий і середній бізнес припадає 95% від доходу держави. У нас – лише 5-6%. Це свідчить про те, що бізнесу просто некомфортно легально працювати. Рівень тіньової економіки у нас оцінюється від 50 до 70%. Він іде в тінь і чекає сприятливіших умов», – заявив Павло Погиба.
У свою чергу, як запевнив Павло Погиба, організація, яку він представляє, докладе максимум зусиль, щоб вивести державу на діалог з бізнесом. Адже якщо влада і далі буде ігнорувати сигнали ділового середовища України, стагнацію економіки та падіння ВВП буде просто нереально зупинити.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас