Мінфін попереджає: У Яресько ініціювали подорожчання сигарет в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін попереджає: У Яресько ініціювали подорожчання сигарет в Україні

Особисті фінанси
1469
Міністерство фінансів України запропонувало підвищити адвалорну ставку акцизного податку з 12% до 15%. Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті, повідомляється на сайті Верховної Ради України.
“Україна повинна поступово наблизити ставки акцизного податку на тютюн до мінімального рівня ЄС (90 євро за 1000 шт. сигарет). Зараз ставки акцизного податку на сигарети в Україні в 6 разів менше, ніж мінімальні європейські. Таким чином, виконання наших зобов’язань перед Євросоюзом вимагає поступового збільшення ставок на сигарети вже в 2016 році “, – йдеться в пояснювальній записці до документа.
Мінфін зазначає, що в ЄС податкове навантаження на сигарети практично не відрізняється в залежності від цінової категорії тютюнових виробів і становить близько 60%.
“Для збільшення податкового навантаження на дорогі сигарети, які курять заможні люди, необхідно збільшувати саме розмір адвалорної ставки”, – пояснили в Мінфіні.
За розрахунками відомства, бюджет зможе залучити 1,5 млрд грн.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України позбавив уряд повноваження по встановленню мінімальних цін на тютюнові вироби.
Як заявляла міністр фінансів Наталія Яресько, парламент перед новими роком схвалив зміни до законодавства, яким уряду надавалося право “встановлювати мінімальні ціни на тютюнові вироби”.
При цьому вона зазначила, що місія ЄС не підтримала цю норму.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас