PayPal: Готівкові гроші можуть переносити небезпечні бактерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

PayPal: Готівкові гроші можуть переносити небезпечні бактерії

Світ
1510
Те, що на паперових грошах і монетах живуть різні бактерії, не новина. Але, на жаль, досі багато людей не знають про цю небезпеку і не вважають готівкові гроші потенційними переносниками інфекційних захворювань. Такого висновку дійшла компанія PayPal в результаті проведеного дослідження.
Той факт, що готівкові гроші можуть переносити небезпечні бактерії, доведений закордонними дослідженнями. Це пояснюється тим, що гроші проходять через надто багато рук, а бактерії живляться клітинами шкіри і сальними відкладеннями, які накопичуються на купюрах. Гаманець, температура якого часто близька до температури людського тіла, в даному випадку працює як чашка Петрі для мікроорганізмів, дозволяючи їм активно рости і розмножуватися. Мікробіологи з Лондонського університету королеви Марії з’ясували, що приблизно 6% з усіх протестованих ними британських банкнот мають концентрацію кишкової палички, порівнянну з концентрацією цих бактерій на сидінні унітазу.
У рамках іншого дослідження, проведеного співробітниками медичного центру Wright Patterson в Дейтоні, штат Огайо, було проаналізовано 68 старих пошарпаних однодоларових купюр (однієї з найбільш поширених паперових купюр). Результати показали, що на 59 з цих з них (тобто на 87% купюр) були бактерії, здатні заразити будь-яку людину з ослабленою імунною системою, наприклад, людей з ВІЛ або раковими захворюваннями.
Найбільш поширеними бактеріями, що зустрічаються на паперових грошах, є кишкова паличка (Escherichia coli), золотистий стафілокок (Staphylococcus aureus – бактерія, здатна викликати різні захворювання – від шкірних інфекцій до пневмонії) і клебсієла пневмоніа (Klebsiella pneumonia – ще один поширений збудник пневмонії).
Результат опитування, яке компанія PayPal проводила серед своїх російських користувачів, показав, що багато з них не вважають готівку джерелом шкідливих вірусів і бактерій (31% від числа респондентів). Тільки 19% опитаних заявили, що знають про цю небезпеку і тому уникають традиційних паперових грошей і здебільшого користуються банківськими картками та здійснюють електронні платежі. Крім того, компанія з’ясувала, що 66% опитаних не вживають ніяких заходів (наприклад, не стерилізують руки) після того, як користувалися готівкою.
Дослідження проводилося у формі онлайн-опитування в період з 10 лютого по 17 лютого 2016 року. В опитуванні взяли участь понад 1600 осіб на трьох майданчиках в соціальних мережах. Крім того, понад 100 осіб взяли участь в опитуванні за допомогою спеціалізованої онлайн-платформи.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас