Китай знизив резервні вимоги для банків заради зростання ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай знизив резервні вимоги для банків заради зростання ВВП

Світ
149
Народний банк Китаю знизив норму резервування для всіх комерційних банків країни на 0,5 процентних пункту – з 17,5 до 17%, щоб стимулювати економічне зростання.
“Нові нормативи для китайських банків вступають в силу з 1 березня 2016 року. Рішення про зниження норм – перше в цьому році”, – йдеться в повідомленні.
“Зниження рівня нормативів повинно привести до зростання кредитування, підвищення ліквідності у фінансовій системі країни, а також поліпшити плацдарм для проведення структурних реформ”, – йдеться в повідомленні китайського регулятора.
Китайська економіка демонструє найменші темпи зростання з початку XXI століття. У 2015 році Нарбанк знижував необхідний норматив резервів п’ять разів.
Нагадаємо, в 2015 році китайська економіка росла мінімальними темпами за чверть століття. ВВП країни збільшився на 6,9%, споживання енергоносіїв зросла лише на 0,9%.
За прогнозом Exxon, в період до 2025 року попит на енергоносії в Китаї буде щорічно рости на 2,2%, що на 10% менше, ніж компанія чекала раніше.
Консалтингова компанія ESAI Energy випустила дослідження, в якому стверджується, що темпи збільшення попиту на нафту в Китаї на період до 2030 року більш ніж в два рази менше в порівнянні з періодом між 2000 роком і теперішнім часом.
На думку аналітиків, якщо ситуація з китайським попитом збережеться, то в поєднанні з перенасиченістю ринку це поставить під питання стабільність нафтогазових компаній у всьому світі.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас