Україна повинна залишитися важливою транзитною країною на енергоринку, - віце-президент Єврокомісії Шевчович — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повинна залишитися важливою транзитною країною на енергоринку, - віце-президент Єврокомісії Шевчович

Енергетика
177
Віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович переконаний, що Україна повинна залишатися важливою транзитною країною.
Відповідаючи на питання про можливу зацікавленість європейських компаній бути залученими до управління газотранспортною українською системою, Марош Шевчович сказав: “Нинішні реформи енергетичного сектора мають на меті також залучити (іноземних) інвесторів на енергетичний ринок України. Україна є і повинна залишатися важливою транзитною країною; участь європейських компаній може бути цікаво в підтримці та зміцненні цієї ролі “.
Аналогічну роль для європейських компаній він бачить і в майбутній приватизації деяких газових сховищ, зазначивши, що система зберігання газу в Україні “є важливим і цінним активом для України”.
Коментуючи виконання країнами ЄС третього енергетичного пакета і ситуацію в Словенії, де російський “Газпром” блокує реверс для України, віце-президент ЄК констатував, що прийняття і виконання внутрішнього законодавства Енергетичного ринку є “важливим завданням не лише для держав-членів ЄС, а й для всіх країн, які є членами Енергетичного співтовариства, включаючи Україну”. “Реверсний потоки є важливим внеском в підвищення енергетичної безпеки”, – підкреслив він.
Відповідаючи на питання про ефективність диверсифікації для ЄС в умовах, коли між собою змагатимуться два російських проекти – Північний і Південний потоки, Марош Шевчович зазначив, що диверсифікація “є важливим завданням Енергетичного союзу”. “Вона передбачає диверсифікацію маршрутів і джерел”, – уточнив віце-президент ЄК.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас