Яким буде світ через 100 років: Футуристика від Samsung (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яким буде світ через 100 років: Футуристика від Samsung (відео)

Технології&Авто
3831
Суперхмарочоси з вуглецевих нанотрубок, підводні міста, особисті дрони-машини, колонії на Місяці і Марсі — приблизно так бачать розвиток технологій через 100 років у компанії Samsung, згідно зі звітом Smart Things Future Living Report.
У компанії вважають, що через століття спосіб життя людства кардинально зміниться: від самих умов проживання до способів розважатися. І, звісно, основним драйвером цих змін стануть просунуті технології.
Багато з цих передбачень базуються на очікуваннях щодо зміни навколишнього середовища і життєвих умов людини (зростання населення планети, колонізація найближчих планет). Серед найсміливіших прогнозів:
- Суперхмарочоси з вуглецевих нанотрубок і алмазних нанониток — порівняно з ними найвищі сучасні хмарочоси здадуться скромними будиночками.
- Хмарочоси підуть не тільки вгору, але і закопаются вглиб Землі. У компанії вважають, що людство житиме і в підземних спорудах глибиною до 25 поверхів.
- Підводні міста в «міхурах», де вода буде використовуватися для генерування кисню, а також — для створення водневого палива.
- Особисті дрони, які служитимуть засобом переміщення і повністю витіснять машини. Деякі дрони будуть настільки потужними, що зможуть переміщати будинки.
- 3D-друк будинків, їжі і меблів. Правда, цей прогноз збувається вже зараз.
- Віртуальні зустрічі: на наради можна буде відсилати голограму себе, а працювати з дому.
- Домашні медичні діагностичні установки (medi-pods), де можна буде перевірити своє здоров’я, прийняти ліки або віддалено скористатися послугами хірурга.
- Жилі колонії на Місяці та Марсі.
- Домашні гідропонічні ферми (не вимагають ґрунту), де можна вирощувати собі їжу.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас