Меркель заступилася за мігрантів і Грецію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель заступилася за мігрантів і Грецію

Світ
353
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила на захист Греції на тлі зростаючого числа мігрантів, які прибувають на грецьке узбережжя.
“Невже ви серйозно вірите в те, що країни єврозони, які в минулому році доклали стільки зусиль, щоб зберегти Грецію в своїх рядах … зможуть через рік дозволити Греції впасти в хаос?”, – заявила вона в інтерв’ю ARD.
Вона зазначила, що виступає проти закриття кордонів для мігрантів одними країнами на шкоду іншим, підкресливши: “Це – не моя Європа”. На її думку, європейські держави повинні знайти спільні шляхи вирішення мігрантської кризи.
Напередодні грецький міністр у справах міграції Янніс Музалас в інтерв’ю телеканалу Mega TV повідомив, що, за оцінками влади, в березні в Грецію можуть прибути від 50 тис. до 70 тис. біженців з країн Близького Сходу і Північної Африки. Зараз їх число перевищує 20 тис. осіб.
Греція рішуче виступає проти введення балканськими країнами та Австрією квот на щоденний прийом мігрантів, в результаті вони скупчуються на грецькій території, що веде до соціальної напруженості.
Так, минулої неділі доведені до відчаю мігранти на північному кордоні Греції лягли разом з дітьми на залізничні колії, домагаючись дозволу слідувати далі в Європу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас