Міненерго передало держпакет акцій "Центренерго" для приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго передало держпакет акцій "Центренерго" для приватизації

Фондовий ринок
290
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України ввечері в п’ятницю, 26 лютого, передало 78,3% акцій енергогенеруючої компанії “Центренерго” Фонду державного майна України (ФДМУ) для подальшої приватизації.
Про це повідомила прес-служба фонду.
“Нам передали акції “Центренерго”. Увечері в п’ятницю надійшли на рахунок в цінних паперах. Сьогодні (29 лютого – ред.) вранці ми їх вже побачили”, – відзначили в прес-службі.
Нагадаємо, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк 18 лютого на засіданні уряду доручив Міненерго найближчим часом передати акції компанії “Центренерго” в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації.
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив про готовність передати акції компанії в ФДМУ, а також висловив упевненість, що чинне керівництво держкомпанії переможе в оголошеному кадровому конкурсі.
ПАТ “Центренерго” є одним з провідних виробників електроенергії в Україні. До складу компанії входять три теплові електростанції – Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність складає 7665 МВт – 14% генеруючої потужності України. “Центренерго” поставляє електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас