За три тижні плодоовочева продукція в Україні подешевшала на 9,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За три тижні плодоовочева продукція в Україні подешевшала на 9,7%

Особисті фінанси
798
За три тижні плодоовочева продукція в Україні подешевшала на 9,7%. Зокрема, за останній тиждень – з 20 по 26 лютого – овочі і фрукти подешевшали на 2,2%. Про це свідчить плодоовочевий індекс проекту “АПК-Інформ: овочі і фрукти”.
“Як і тижнем раніше, негативні цінові коригування на попередньому тижні спостерігалися у всіх групах плодоовочевої продукції і були пов’язані з низьким внутрішнім рівнем попиту на плодоовочеву продукцію”, – пояснила керівник проекту Тетяна Гетьман.
“Відмінною особливістю попереднього тижня було незначне зниження цін по дуже багатьох позиціях на ринку”, – додала Гетьман.
Ціни на овочі “борщового набору”, за її словами, продовжували знижуватися. При цьому на попередньому тижні подешевшали буквально всі позиції, хоч і незначно.
Найбільш істотно – на 7,1% – знизилися ціни на цибулю.
Тепличні овочі також дешевшали під тиском низького рівня попиту. За попередній тиждень їх ціни знизилися в середньому на 2,9%.
Серед фруктів найістотніше подешевшали яблука – на 6,3%. Це стало можливим завдяки великій пропозиції продукції на ринку і хорошому вибору у покупців.
Підтримали тенденцію і ціни на банани, проте це коригування було скоріше тимчасовим і технічним, оскільки ціни на імпортні фрукти залежать в даний час в значній мірі від курсу гривні до долара.
Нагадаємо, за словами експертів, в Україні в результаті девальвації гривні можуть подорожчати продукти харчування. Згідно з прогнозами, свинина і м’ясо птиці подорожчають на 3-5%, вартість яловичини не зміниться. “Молочка” може подорожчати на 0,5-1%.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас