Shell не пустила інспекторів на АЗС для відбору проб палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell не пустила інспекторів на АЗС для відбору проб палива

Фондовий ринок
2413
Автозаправна станція Shell в Києві не допустила інспекторів Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів до відбору проб палива з метою проведення перевірки на відповідність нормам.
Про це йдеться у відповіді Державної служби харчової безпеки на запит “Українських Новин”.
“На автозаправці Shell в Києві були створені перешкоди для взяття інспекторами проб”, – йдеться у відповіді.
Згідно з відповіддю, в зв’язку з цим до підприємства будуть застосовані відповідні санкції.
Держслужба зазначає, що перевірки на автозаправних станціях проводяться відповідно до доручення прем’єр-міністра Арсенія Яценюка на підставі скарг споживачів.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що третина проб бензину, відібраних для дослідження на різних заправках в Закарпатській, Чернігівській, Вінницькій, Одеській та Київській областях, не відповідають державним стандартам якості.
Як відомо, в січні 2016 року прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив взяти проби палива на всіх основних АЗС Києва і області.
Мережа АЗС Shell поянює інцидент непорозумінням. “2 cічня 2016 року на АЗС Shell №4038 за адресою м. Київ, Столичне шосе, 20 склалося непорозуміння, внаслідок якого інспектори Держінспекції захисту прав споживачів не змогли відібрати проби пального для перевірки якості. Непорозуміння сталося через відсутність керівництва АЗС. Компанія Shell провела внутрішнє розслідування, за результатами якого була також проведена необхідна роз’яснювальна робота з персоналом для усунення подібних випадків у майбутньому”, – йдеться в офіційному листі компанії.
Shell перепросили за прикрий випадок і запевнили, що всі АЗС компанії відкриті до перевірок пального з боку компетентних державних органів відповідно до визначених законодавством правил та процедур.
“Зазначимо, що подібні перевірки на АЗС Shell вже успішно проводилися. Одна з останніх була здійснена Держінспекцією з питань захисту прав споживачів 22.02.2016 на АЗС Shell №8002 за адресою м. Одеса, вул. Добровольського, 6”, – зазначають в компанії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас