"Укрнафта" пропонує уряду обнулити ренту при падінні ціни нафти Urals нижче $ 30 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрнафта" пропонує уряду обнулити ренту при падінні ціни нафти Urals нижче $ 30

Енергетика
359
ПАТ “Укрнафта” пропонує уряду скорегувати ренту, поставивши її в залежність від ціни нафти Urals на світовому ринку.
Про це йдеться в документах, направлених компанією на адресу Кабінету міністрів України, текст яких має в своєму розпорядженні агентство “Інтерфакс-Україна”.
Зокрема, при котируваннях UralsMediterranean і UralsRotterdam нижче $30 компанія пропонує обнуляти ренту. При котируваннях в діапазоні $30-60 – зменшувати наполовину, а при ціні нафти Urals понад $ 100, навпаки, збільшувати в 1,3 рази.
“Ми пропонуємо надати ПАТ “Укрнафта” можливість використовувати всі заощадження, які вдасться отримати від зменшення або нижчої рентної ставки, для виконання інвестиційної програми. Всі ремонтно-бурові роботи свердловин будуть організовані таким чином, щоб підвищувався рівень видобутку і збільшувалися кошти для майбутніх податкових виплат “, – йдеться в листі компанії на адресу уряду.
Як повідомлялося з посиланням на главу “Укрнафти” Марка Роллінса, зниження нафтових котирувань до $33/барель буде проблемою для компанії, а при ціні нафти $25/барель “Укрнафта” припинить генерувати операційний грошовий потік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас