Яценюк - президенту: Якщо я вас більше не влаштовую, вам потрібно сформувати новий уряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк - президенту: Якщо я вас більше не влаштовую, вам потрібно сформувати новий уряд

Казна та Політика
1503
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав президенту України Петру Порошенку, що тому доведеться сформувати новий уряд, якщо не подобається нинішній прем’єр, проте неможливість сформувати новий Кабінет міністрів призведе до дострокових виборів.
Як повідомила прес-служба Кабінету міністрів України, про це А.Яценюк повідомив в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.
“Якщо я вас більше не влаштовую, вам потрібно сформувати новий уряд”, – цитує прес-служба слова прем’єра.
Водночас А.Яценюк підкреслив, що неможливість сформувати новий Кабінет міністрів призведе до дострокових виборів.
“А в цей час не буде нікого, хто міг би виконати наші життєво важливі кредитні угоди з Міжнародним валютним фондом”, – цитує А.Яценюка прес-служба уряду.
Разом з тим прем’єр підкреслив, що президент України “залишається його партнером”.
“Ми багато разів разом брали непопулярні реформаторські рішення. Я це поважаю”, – сказав А.Яценюк.
Він також зазначив, ніколи не критикував президентську партію, так як для нього важливіше “зберегти нашу єдність, ніж отримати кілька відсотків популярності”.
За словами А.Яценюка, також зараз найважливішою є позиція “Блоку Петра Порошенка”: “Переважна більшість президентської партії підтримала вотум недовіри мені. Тепер я хочу знати, чи підтримають вони наші подальші реформи. Якщо так, то ми можемо спільно шукати нових партнерів для коаліції. Наприклад, серед 51 позафракційного (народного депутата – ред.). Крім того, я б бачив в коаліції Ляшка (фракція Радикальної партії Олега Ляшка – ред.) “.
Глава українського уряду підкреслив, що “заплатив високу ціну” за проведення непопулярних реформ.
“Нам потрібно ще рік-два, поки наша економіка знову почне зростати і стануть відчутні наслідки реформ. У такій ситуації гнатися за популярністю – катастрофа”, – підкреслив А.Яценюк.
Він також зазначив, що його Кабміну вдалося позбавити впливу на державні підприємства українських олігархів, зокрема, Дмитра Фірташа: “Ми забрали у них нафтовий концерн “Укрнафта”. Ми підвищили для них податки, ми не дали їм купити за безцінь жодне державне підприємство “.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас