Курс на весну: Економіст розповів, що прийде на допомогу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс на весну: Економіст розповів, що прийде на допомогу гривні

Валюта
8010
Сезонне збільшення експорту, закінчення опалювального сезону та транш Міжнародного валютного фонду будуть стабілізувати курс гривні навесні-восени 2016 року.
Про це розповів економіст міжнародного Центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
“Очікую стабілізацію гривні в середньостроковій перспективі”, – сказав Жолудь.
Економіст впевнений, що одним з головних факторів, які гратимуть на стабільність гривні, стане закінчення опалювального сезону. “Зменшення закупівлі газу автоматично зменшує необхідність витрати валюти на критичний імпорт”, – запевнив він.
Жолудь упевнений, що другим важливим плюсом для гривні стане літнє збільшення українського експорту. “Наприкінці весни починає зростати експорт металів, оскільки вони використовуються в будівництві. З другої половини весни і до середини осені будівництво інтенсифікується. Можна сподіватися на зростання попиту”, – запевнив економіст.
Експерт додав: “Третім чинником, що грає на гривню, стане кредит МВФ. Транш означатиме прихід валюти в країну”.
На запитання, які чинники зіграють проти гривні, Жолудь відповів, що загострення ситуації на сході України може додати проблем.
“Більшість факторів говорять про те, що, незважаючи на всі проблеми, курс гривні стабілізується, але будуть невеликі відхилення в обидві сторони протягом весни”, – резюмував Жолудь.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас