Активи банків-банкрутів продаватимуть на єдиному електронному майданчику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Активи банків-банкрутів продаватимуть на єдиному електронному майданчику

Казна та Політика
472
Фонд гарантування вкладів буде проводити всі продажі на єдиному електронному майданчику. В якості платформи уряд запропонував використовувати Систему електронних торгів арештованим майном Міністерства юстиції – CETAM.
Уряд України звернеться до Національного банку з пропозицією зобов’язати Фонд гарантування вкладів реалізовувати всі активи переданих йому банків на єдиному електронному майданчику. Перехід дозволить збільшити надходження від продажу і здійснювані ФГВФО виплати вкладникам і клієнтам банків.
«Чи можемо зробити спільну (з НБУ) постанову і фактично зобов’язати Фонд гарантування реалізовувати виключно в електронному режимі, виключно на електронних торгах і на одному публічному майданчику», – сказав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету міністрів в Києві в середу.
В даний час Фонд продає активи на 59 різних майданчиках. Як уточнив міністр юстиції Павло Петренко, ці майданчики – не електронні, а деякі з них навіть не мають веб-сайтів. При цьому, в даний час Фондом виставлені на продаж активи загальною вартістю 47 млрд.грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас