НБУ погодив придбання істотної участі в 6 банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ погодив придбання істотної участі в 6 банках

Кредит&Депозит
1101
Національний банк погодив придбання істотної участі в 6 фін установах: Індустріалбанку, Альпарі-банку, Експрес-банку, Альфа-Банку Україна, БТА Банку і банку “Центр”. Про це йдеться в повідомленні регулятора.
Зокрема, погоджено придбання сім’єю Дворецьких істотної участі в Індустріалбанку (в розмірі більше 70%), а також в Експрес-банку (в розмірі більше 80%). “Після придбання Розою, Ганною і Ігорем Дворецькими істотної участі в цих банках структури власності (даних банків) будуть розглядатися НБУ як прозорі”, – йдеться в повідомленні.
НБУ також погодив придбання істотної участі в Альфа-Банку Україна Михайлом Фрідманом, Германом Ханом, Петром Авеном і Олексієм Кузьмичовим. “Зазначені особи є власниками ABH Holdings SA, яка опосередковано володіє акціями Альфа-Банку”, – пояснює регулятор.
Нацбанк також погодив придбання громадянами Казахстану Нуржанов Субханбердін і Кенес Ракішева істотної участі в БТА Банку (в розмірі більше 47%).
Узгодження на придбання істотної участі в розмірі 100% в Альпарі-банку отримав Бахари Хедаятоллах Муса (Нацбанк не наводить інформації про його громадянство).
Крім того, НБУ погодив придбання прямої істотної участі в банку “Центр” в розмірі 100% громадянином Франції Хамед Аліханом. До недавнього часу він був опосердикованим власником істотної участі в даному банку в розмірі 60%. У серпні 2015 року Аліханом збільшив свою участь в банку до 100% без отримання погодження НБУ. За таке порушення на компанію, через яку було збільшено істотну участь у банку “Центр”, регулятором було накладено штраф в розмірі 1,2 млн грн.
Як повідомлялося, протягом четвертого кварталу 2015 року Національний банк погодив придбання істотної участі в 16 банках.
Регулятор планує завершити процес узгодження придбання істотної участі в банках до кінця першого кварталу 2016 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас