Гройсман підписав "безвізові" закони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман підписав "безвізові" закони

Казна та Політика
1035
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсаман підписав пакет законів, необхідних для лібералізації безвізового режиму, і направив на підпис президенту Петру Порошенку. Про це в Twitter повідомив прес-секретар Гройсмана Дмитро Столярчук.
“Володимир Гройсман підписав ухвалені парламентом минулого тижня “безвізові” закони та направив президенту”, – написав Столярчук.
Раніше повідомлялося, що Європейська комісія (ЄК) проаналізує пакет “безвізові законів”, прийнятий Верховною Радою України.
Нагадаємо, Європейська комісія може подати пропозицію щодо візової лібералізації з Грузією на наступному тижні, аналогічна пропозиція для України може затягнутися.
“Європейська комісія може представити свою пропозицію для лібералізації візового режиму з Грузією наступного тижня. Ймовірно, що Україні доведеться чекати трохи довше”, – повідомив брюссельський журналіст “Радіо Свобода” Рікард Йожвик.
Відзначимо також, що в ході робочого візиту в Україну глава МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив, що безвізовий режим для України залежить від боротьби з корупцією.
“Від вашого просування на шляху боротьби з корупцією буде залежати введення безвізового режиму з ЄС. Те ж стосується і МВФ”, – заявив він.
Крім того, Єврокомісія проаналізує прийняті Радою “безвізові закони”.
“Новоприйняті закони потрібно буде проаналізувати в контексті звіту (Єврокомісії від 18 грудня 2015 року) і в контексті наших рекомендацій”, – зазначила прес-секретар Європейської служби зовнішньої дії Майя Косьянчич.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас