Яресько пообіцяла підтримку іноземним інвесторам в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько пообіцяла підтримку іноземним інвесторам в Україні

Казна та Політика
546
Інвестори, які планують здійснювати вкладення в Україну або вже це роблять, при цьому маючи потребу в підтримці з боку українського уряду, можуть повідомити про свої потреби Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА), яка в свою чергу сповістить про це міністра фінансів України Наталію Яресько.
Про це повідомляється на сторінці ЄБА в соціальній мережі Facebook з посиланням на підсумки зустрічі з Яресько.
Як наголошується в повідомленні, в результаті конструктивної дискусії асоціація дійшла висновку, що міністр фінансів добре розуміє важливість підтримки бізнесу в Україні в даний час для відновлення і прискорення зростання економіки країни.
У свою чергу, Яресько на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначила, що вона отримала чудову нагоду дати чіткий сигнал про готовність держави до постійного діалогу з підприємцями.
«Для нас дуже важливо підтримувати бізнес, який зараз працює в Україні, і заохочувати нові інвестиції. Це дозволить нам закріпити перші ознаки відновлення економіки країни і прискорити економічне зростання. Дякую організаторам зустрічі за можливість обговорити подальші кроки для плідної і тісної співпраці держави і бізнесу в Україні », – написала Яресько.
Як повідомлялося, обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України (акціонерний капітал нерезидентів) на 31 грудня 2015 року становив 43,371 млрд дол., що на 2,373 млрд дол., або на 5,19%, нижче за показник на початок року на рівні 45,745 млрд дол .
За оцінками Державної служби статистики України, зниження обсягу інвестицій за рік обумовлено курсовою різницею, за рахунок чого акціонерний капітал знизився на 5,024 млрд дол., в той час як відтік акціонерного капіталу виявився незначним і склав 891,3 млн дол., і при цьому надійшло 3,764 млрд дол. нових інвестицій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас