Fitch: Політична криза в Україні може вплинути на рейтинги країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Політична криза в Україні може вплинути на рейтинги країни

Казна та Політика
667
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings заявляє, що наслідки політичної кризи для рейтингів України будуть залежати від рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) – чи надавати країні фінансову допомогу чи ні. Про це повідомляє прес-служба агентства.
У повідомленні говориться, що напруженість між президентом Петром Порошенком і прем’єр – міністром Арсенієм Яценюком, одночасно з впливом корупції і зростанням популярності опозиції, вже відтягнули реформи і затримали транші від фонду. Прес-служба агентства пише, що найближча перспектива політичних наслідків того, що відбувається, поки не ясні.
У Fitch вважають, що міноритарний уряд або нові вибори тільки додадуть невизначеності щодо здатності уряду України провести реформи, які критично важливі для програми МВФ.
Одночасно міжнародним фінансовим кредиторам, таким як МВФ та іншим, важливо, щоб суверенний рейтинг України підтримувався на рівні ССС – позначки, до якої він підійшов в листопаді минулого року після завершення реструктуризації зовнішнього боргу.
Низький показник суверенного рейтингу України відображає існуючі недоліки в макроекономічному середовищі країни, а також структурні питання, в тому числі і до управління державою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас