Парламент може не встигнути прийняти законопроект про злиття та поглинання дрібних і середніх банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент може не встигнути прийняти законопроект про злиття та поглинання дрібних і середніх банків

Казна та Політика
588
Верховна Рада може не встигнути за термінами прийняти важливий законопроект для банківського сектора, який регулює більш спрощену форму злиття і поглинання фінансових установ.
Про це заявив Руслан Демчак, заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності.
“Оскільки у нас фактично 11 місяців для того щоб докапіталізувати банки, основне завдання тепер, в цей період, щоб законодавчий механізм надав таку можливість. На даний момент, я не бачу такої можливості на 100%. Зараз розробляється новий законопроект про злиття та поглинання банків, але може так трапитися, що за рік ми його просто не приймемо”, – заявив відверто він.
Заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності розповів, що у Верховній Раді з березня 2015 року на розгляді знаходиться ряд законопроектів, які не дійшли до першого читання, тому прийняття спрощеної форми для злиття і поглинання банків може відкладеться.
Крім цього, Руслан Демчак запропонував Національному банку іншу альтернативу для роботи з банками.
“Я хотів би звернути увагу Національного банку на практику за перехідними банкам. Практика створення таких банків вже існує на ринку. Вона дає можливість отримати нову банківську ліцензію”, – заявив він.
Нагадаємо, НБУ посилив критерії для збільшення банківського капіталу. Вимога говорить, що до кінця 2016 року в країні не повинно залишитися фінансових установ, капітал яких менше 300 млн гривень. Якщо банкам не вдасться досягти цієї межі, вони будуть змушені об’єднатися з іншими фінансовими установами або відправиться на ліквідацію.
Раніше, заступник голови НБУ Владислав Рашкован повідомив, що Національний банк розробив пакет законопроектів для спрощення процедури злиття і приєднання банків.
За його словами, запропоновані зміни дозволять скоротити процес злиття банків до трьох місяців з 1,5 року, а також зачіпають такі проблемні питання, як справедлива вартість банків, безумовна юридична правонаступність і задоволення прав кредитора.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас