Фінансова звітність всіх комунальних підприємств Києва тепер доступна онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова звітність всіх комунальних підприємств Києва тепер доступна онлайн

Казна та Політика
567
На порталі kyivaudit.gov.ua з’явилася повна фінансова звітність всіх департаментів КМДА та комунальних підприємств, які перебувають на балансі міста: шкіл, дитячих садків, ринків, театрів та ін. Інформація доступна за 2014 і 2015 роки, а також частково за 2016 й. Її можна отримати безкоштовно і без реєстрації, достатньо лише задати параметри пошуку – назва підприємства, категорію або ЄДРПОУ.
За допомогою даного сервісу українці зможуть отримати інформацію про те, скільки і на що держустанови в їхньому районі витрачають кошти. На жаль, в звітах не розкриваються всі подробиці операційних витрат, а на сайті не опубліковані конкретні договори між держкомпаніями і їх підрядниками. Можливо, їх можна отримати за запитом на публічну інформацію в КМДА.
Фінансова звітність подана за періоди в форматі PDF. З документами можна ознайомитися прямо на сайті або роздрукувати їх. Також можна подивитися, які тендери і з яким успіхом проводило те чи інше підприємство або департамент.
На порталі реалізована інтеграція з системою ProZorro. Таким чином користувачі можуть без зайвих кліків ознайомитися із закупівлями, які проводив за звітний період або проводить підприємство.
Є тут і інформація про перевірки. Наприклад, за результатами аудиту ефективності «Київпастрансу» за 2012-2014 роки – 2,5 млн грн підприємство витратило на «ремонт» автобусів, які насправді були задіяні на маршруті, а ще понад 64 млн грн пішли на витрати, «які не передбачені планом », тобто незрозуміло на що. Аналогічну інформацію можна знайти за всіма комунальним підприємствам міста Києва, в яких проводилися перевірки з 2014 року.
Портал kyivaudit.gov.ua є важливою складовою «Відкритого бюджету» в рамках масштабного проекту Kyiv Smart City, який презентували в минулому році. Із запуском системи електронного бюджету міська влада розраховувала виключити будь-які корупційні схеми або фінансові зловживання зі столичним бюджетом. Однак, дивлячись в звітність на «Київаудит», все ще складно розібратися, чому багато потенційно прибуткових держпідприємств залишаються в глибокому мінусі.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас