У Вінниці запрацювала нова поліція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вінниці запрацювала нова поліція

Казна та Політика
279
Сьогодні у Вінниці на площі Стуса 255 патрульних поліцейських склали присягу. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у себе в Facebook.
За словами Авакова, ті поліцейські, які вже сьогодні вийдуть на нічне чергування, пройшли жорстокий відбір – 34 людини на місце.
«З 9 тисяч кандидатів, які подали у вересні 2015 року заявки на службу в патрульну поліцію Вінниці, пройшли всі конкурсні етапи попереднього відбору 266 осіб. Успішно завершили навчання – 255 патрульних. Серед них 33 дівчини », – зазначив Аваков.
Міністр додав, що 184 патрульних мають вищу освіту. “У новій патрульній поліції також буде нести службу три кандидати в майстри спорту з рукопашного бою, бойового самбо, 10 майстрів спорту (греко-римська боротьба, бокс, рукопашний бій, акробатика, веслування – ред). Серед тих, хто сьогодні присягнув на вірність українському народові – 50 осіб, які здали найважчий іспит – вони зі зброєю в руках захищали суверенітет і незалежність нашої держави на сході України “, – підкреслив Аваков.
Аваков окремо відзначив Іллю Путрашіка, воював під Слов’янськом, пройшов Іловайськ. Він також з іншими героями тримав оборону на 32 блок-посту в Дебальцеве. За проявлену мужність і героїзм нагороджений Орденом “За мужність III ступеня.
«Також не можу не сказати про ще одного з хлопців – Олександра Букатар, який воював в Комсомольську, Василівці, Роздольному, виводив поранених і допомагав виносити убитих в боях під Іловайськ», – додав Аваков.
Відзначимо, що Вінниця – 14-е місто, в якому вже запрацювала нова патрульна поліція.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас