"Надра України" зберігає роботу на беззбитковому рівні, - голова правління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Надра України" зберігає роботу на беззбитковому рівні, - голова правління

Казна та Політика
132
Національна акціонерна компанія “Надра України”, незважаючи на складні фінансові умови, продовжує працювати на беззбитковому рівні.
Про це повідомляє прес-служба компанії з посиланням на голову правління “Надра України” Ярослава Климовича, який зазначив, що НАК також займається пошуком коштів на погашення заборгованості своїх дочірніх підприємств.
“Протягом 2014-2015 років “Надра України” постійно веде пошук додаткових джерел надходження коштів, що забезпечують погашення заборгованості на дочірніх підприємствах, а також (не дивлячись на складні фінансові умови) утримує рівень беззбитковості”, – сказав Климович.
Він також повідомив, що компанія прийняла рішення про направлення до державного бюджету на виплату дивідендів 50% чистого прибутку за 2014 рік.
“Ці кошти нам вдалося перерахувати в повному обсязі”, – зазначив голова правління.
Також повідомляється, що за минулий рік “Надра України” заплатила до бюджету понад 45 мільйонів гривень податків і обов’язкових платежів. Більше 8 мільйонів гривень компанія направила в якості фінансової допомоги дочірнім підприємствам, які є самостійними юридичними особами.
У повідомленні наголошується, що одночасно протягом 2015 року компанія забезпечила дочірні підприємства додатковими обсягами робіт на суму близько 5 мільйонів гривень, що стало вагомою підтримкою їх господарської діяльності.
“Зокрема, це дозволило окремим підприємствам погасити в 1,5-2 рази створену в попередні роки діяльності заборгованість по оплаті праці та пов’язаних з нею обов’язкових платежів”, – уточнили в компанії.
Згідно з повідомленням, “Надра України” почала скорочувати борги дочірніх підприємств і виходити на рівень беззбиткової діяльності в другому півріччі 2014 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас