Яценюк: Верифікація соцвиплат необхідна для виявлення шахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Верифікація соцвиплат необхідна для виявлення шахраїв

Казна та Політика
3879
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пояснив, що верифікацію соціальних виплат (підтвердження достовірності даних одержувачів цих коштів) необхідно провести для виявлення шахраїв, які незаконно отримають допомогу від держави.
Як повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, про це він заявив в «10 хвилинах з прем’єр-міністром».
«В цілому держава протягом року здійснює виплати в розмірі 365 мільярдів гривень. Це соціальні виплати і соціальна допомога для громадян країни. Вдумайтеся в цю цифру. Це втричі більше, ніж весь бюджет національної безпеки і оборони », – сказав Яценюк.
За його словами, уряд має намір домогтися, щоб такі виплати отримували лише ті громадяни, які на це заслуговують і які повинні отримувати таку допомогу відповідно до закону.
«А ті, хто зловживають, ті, хто шахрайським способом намагаються витягнути копійку з кишені пенсіонера, з кишені інваліда, з кишені переселенця, повинні бути позбавлені таких виплат», – підкреслив прем’єр-міністр.
Глава уряду нагадав, що за останній місяць були зупинені виплати для 150 тис. не справжніх, а так званих переселенців.
«Ми з’ясували, що побудована ціла схема, коли шахраї отримують документи громадян країни, які не проживають на контрольованій території України, йдуть в органи соціального захисту і під приводом нібито того, що такі громадяни країни зареєстровані як тимчасові переселенці, отримують сотні мільйонів гривень з державного бюджету », – заявив він.
Нагадаємо, в грудні 2015 року за ініціативою Мінфіну Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства, які створюють основу для проведення верифікації всіх одержувачів соціальних виплат і допомоги від держави.
За словами міністра фінансів Наталії Яресько, перевірка необхідна для виявлення зловживань, «мертвих душ» і невідповідностей критеріям отримання соціальної допомоги.
За оцінками Мінфіну, верифікація дозволить заощадити на витратах держбюджету 5 млрд грн, при цьому соціальна підтримка буде надаватися тільки тим особам, які реально її потребують, для чого міністерство планує перейти на систему адресних виплат соціальної допомоги.
Очолив управління верифікації та моніторингу виплат Міністерства фінансів України банкір Андрій Рязанцев, фінансист з 20-річним стажем, який до цього протягом 7 років очолював правління Idea Bank.
18 лютого Кабінет міністрів прийняв останні постанови, необхідні для запуску процесу верифікації соцвиплат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас