НБУ завершивши другий етап централізації регіональної мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ завершивши другий етап централізації регіональної мережі

Казна та Політика
227
Національний банк України (НБУ) завершив процес переведення кореспондентських рахунків банків до центрального апарату НБУ в Києві, завершивши другий етап централізації регіональної мережі і балансу регулятора, повідомляється на сайті НБУ.
“Після централізації функцій Київського територіального управління Національний банк отримав можливість перевести рахунки всіх банків до центрального апарату НБУ в Києві. Це стало останнім кроком в централізації балансу київського представництва НБУ. Зазначу, що нам вдалося досить швидко і без проблем перевести рахунки банків до центрального апарату” , – цитує прес-служба регулятора заступника голови НБУ Владислава Рашкован.
За його словами, НБУ максимально централізував власний баланс – окремі баланси мають тільки Банкнотно-монетний двір та Фабрика банкнотного паперу. Найближчим часом НБУ зніме з державної реєстрації колишні відокремлені підрозділи НБУ в регіонах і повністю завершить процес централізації регіональної мережі центробанку.
Як повідомлялося, баланси всіх філій НБУ були централізовані, а територіальні управління виключені зі структури регулятора в кінці минулого року в рамках комплексного проекту трансформації центрального банку.
До початку процесу трансформації Національного банку в 2014 році кореспондентські рахунки банків перебували в територіальних управліннях НБУ, а з кінця 2014 року вони були переведені в Київське територіальне управління.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас