Фонд гарантування продовжив виплати вкладникам банку "Фінансова ініціатива" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування продовжив виплати вкладникам банку "Фінансова ініціатива"

Кредит&Депозит
303
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 19 лютого починає виплати відшкодувань вкладникам банку “Фінансова ініціатива” за договорами, термін дії яких закінчився до 17 лютого 2016 року включно, повідомляється на веб-сайті фонду.
Згідно з повідомленням, виплати здійснюються через відділення банків-агентів Кредобанк, Укрсиббанк, банк “Південний”, ОТП Банк.
Щодо виплат за договорами, термін дії яких закінчується після 17 лютого 2016 року, фонд повідомить додатково.
Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 2 лютого продовжив виплати вкладникам банку “Фінансова ініціатива”, термін дії яких закінчився до січня 2016 року.
Термін тимчасової адміністрації в банку закінчився 23 жовтня.
Крім того, з 19 жовтня було призупинено виплати вкладникам.
Раніше повідомлялося, що Госпсуд Києва 15 жовтня 2015 року у відповідь на позов потенційного покупця неплатоспроможного банку “Фінансова ініціатива” – компанії Perusta Constructions – заборонив ФГВФО вносити пропозиції до Національного банку України, приймати рішення про ліквідацію фінустанови і про відкликання його банківської ліцензії.
Фонд у відповідь заявив, що готує опротестування до позову, а також опротестує рішення суду.
Раніше повідомлялося, що Нацбанк 23 червня відніс банк “Фінансова ініціатива” до категорії неплатоспроможних, а ФГВФО ввів в нього тимчасову адміністрацію з 24 червня терміном на три місяці.
ФГВФО рішенням від 10 вересня продовжив термін тимчасової адміністрації в комерційному банку “Фінансова ініціатива” на місяць – до 23 жовтня 2015 року.
Відшкодуванню ФГВФО підлягають вклади 59 тис. осіб., або 92% вкладників банку. Загальна сума виплати фондом оцінюється в 3,7 млрд грн.
ПАТ “Комерційний банк” Фінансова ініціатива “заснований в 2005 році. Його 100% -ним бенефіціаром на березень 2015 років через Quickcom Limited і ТОВ” Інвест-Сервіс “був Олег Бахматюк, який також є найбільшим акціонером VAB Банку, рішення про відкликання банківської ліцензії і ліквідації якого НБУ прийняв 20 березня 2015 року.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2015 року з розміром активів (19,18 млрд грн) банк “Фінансова ініціатива” займав 16-е місце серед 133 українських банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас