Заява Шокіна про звільнення надійшла до адміністрації президента України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заява Шокіна про звільнення надійшла до адміністрації президента України

Казна та Політика
893
Заява Віктора Шокіна про звільнення з посади генерального прокурора у п’ятницю надійшла до адміністрації президента України, повідомив прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко.
“Генеральний прокурор Віктор Шокін написав заяву про звільнення. Вона сьогодні надійшла в адміністрацію президента”, – написав він у своєму акаунті в Твіттері.
“Сам бачив”, – додав С.Цеголко.
Як повідомлялося, 16 лютого президент України Петро Порошенко в своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив В.Шокіна подати у відставку.
У той же день народний депутат України від фракції “Блок Петра Порошенка” Мустафа Найєм повідомив, що Шокін написав заяву про звільнення його з посади генерального прокурора України, проте підтвердження цієї інформації від офіційних осіб на той момент не було.
Пізніше зі слів начальника Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергія Горбатюка стало відомо, що генпрокурор перебуває у відпустці.
Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Згідно з чинною Конституцією України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Разом з тим, парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, що має наслідок – його відставку з посади.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас