У Сумах побудували сонячну електростанцію, від якої живиться житловий будинок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сумах побудували сонячну електростанцію, від якої живиться житловий будинок

Енергетика
1406
У Сумах запрацювала сонячна електростанція. Потужності станції вистачає на живлення житлового будинку-котеджу – він знаходиться за адресою вул. Газети Правди, 32. Станцію змонтувала і підключила будівельна компанія «Федорченко». На сьогодні це єдина така установка в Сумах.
Сонячні батареї станції встановлені на трекерах, так що вони можуть відслідковувати положення сонця, щоб отримати максимальний ККД від сонячної енергії. Днем, коли енергія не використовується в будинку, її подають в мережу ПАТ «Сумиобленерго».
Тариф по електроенергії, відданій в мережу ПАТ «Сумиобленерго», становить 4,75 грн за 1 кВт, а тариф спожитої електроенергії від обленерго – 0, 78 грн. Різницю витрачають на окупність витрат по монтажу батареї. За даними компанії, ціна установки сонячних батарей, інверторів і приладів обліку і комутації складає близько $ 5000 за 1 кВт.
Раз на місяць жителі отримують платіжки з вирахуванням енергії, переданої обленерго. Вартість електричної енергії від обленерго розбита на дві зони: ранкові години (коефіцієнт до тарифу 1,0) і нічні (коефіцієнт 0,4).
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас