"Укроборопром" за рік підписав контрактів з експорту зброї на $1,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укроборопром" за рік підписав контрактів з експорту зброї на $1,3 млрд

Казна та Політика
666
Державний концерн “Укроборонпром”, що об’єднує головні оборонно-промислові підприємства країни, в 2015 році підписав експортних контрактів на постачання озброєння на 1,3 мільярда доларів.
Про це під час першого в Україні інвестиційного форуму з питань оборони і безпеки повідомив генеральний директор “Укроборонпрому” Роман Романов.
“У 2015 році ми підписали експортні контракти на 1,3 мільярда доларів”, – сказав він.
Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що оборонні підприємства України у 2016 році будуть повністю забезпечені замовленнями на виробництво нової техніки для української армії.
Раніше генеральний директор держконцерну “Укроборонпром” Роман Романов повідомив, що завантаження концерну складає всього 40%.
Згідно з держбюджетом України на 2016 рік, фінансування оборонного сектора країни становить понад 110 мільярдів гривень. Зокрема, бюджети Міноборони і МВС збільшено на 21% – до 55,6 мільярда гривень і 40,8 мільярда гривень відповідно.
За словами голови Ради нацбезпеки і оборони Олександра Турчинова, в оборонному замовленні на 2016 рік пріоритетним напрямком буде розробка і виробництво вітчизняних сучасних ракетних комплексів, важкої гаубичної артилерії, засобів протиповітряної оборони і зв’язку, а також нових зразків бронетанкової техніки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас