Порошенко просить Раду ратифікувати конвенцію МОП №102 про мінімальне соцзабезпечення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко просить Раду ратифікувати конвенцію МОП №102 про мінімальне соцзабезпечення

Казна та Політика
729
Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці (МОП) про мінімальні норми соціального забезпечення №102.
Як повідомляється на офіційному сайті українського парламенту, відповідний законопроект під №4096 зареєстрований 17 лютого. Профільним комітетом визначено Комітет у закордонних справах.
Текст документа на сайті Верховної Ради поки відсутній.
На офіційному сайті МОП наголошується, що конвенція №102 від 4 червня 1952 роки встановлює мінімальні норми для дев’яти розділів соціального забезпечення: медичне обслуговування, виплати через хворобу, допомога по безробіттю, допомога по старості, допомога у випадках виробничого травматизму, допомога сімейна, допомога по вагітності, допомога по інвалідності, допомога у зв’язку з втратою годувальника. У той же час країни члени повинні ратифікувати хоча б три з дев’яти розділів, надає гнучкість в їх використанні в залежності від соціально-економічного рівня країн-підписантів.
Конвенція №102 передбачає, що схеми соцзабезпечення управляються на тристоронній основі між урядами, організаціями роботодавців та працівників.
Конвенція ратифікована 43 країнами-членами МОП. Останньою була Албанія (2006 г.). Ряд країн ратифікував Європейський кодекс соціального забезпечення, змодельований на базі Конвенції №102, але надає більш високий рівень допомоги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас