Баффет в IV кварталі купив папери Kinder Morgan, Сорос продав частину пакета Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет в IV кварталі купив папери Kinder Morgan, Сорос продав частину пакета Facebook

Фондовий ринок
338
Berkshire Hathaway, інвестиційна компанія американського мільярдера Уоррена Баффета, в четвертому кварталі 2015 року купила акції Kinder Morgan Inc., оператора нафто- і газопроводів в США.
Як повідомляється в матеріалах, направлених фірмою в Комісію з цінних паперів і бірж США, інвестфірма придбала 26,5 млн акцій Kinder Morgan, що становить 1,2% статутного капіталу компанії.
Крім того, Berkshire Hathaway збільшила пакет акцій банку Wells Fargo & Co. і компанії Deere & Co., що займається виробництвом сільськогосподарської та іншої техніки. При цьому фонд розпродав частину паперів телекомунікаційної компанії AT & T Inc.
В цілому на 31 грудня Berkshire Hathaway володіла акціями на суму $ 131,86 млрд у порівнянні з $ 127,41 млрд трьома місяцями раніше. Таким чином, показник виріс на 3,5%, в той час як підйом американського фондового індексу Standard & Poor’s 500 за цей час склав 6,5%, відзначає MarketWatch.
Soros Fund Management, засновником якого є відомий інвестор і мільярдер Джордж Сорос, в четвертому кварталі скоротив свої пакети акцій Facebook Inc., фармацевтичної Allergan Plc і кабельного оператора Time Warner Cable Inc., а також повністю розпродав папери комп’ютерної фірми PMC-Sierra.
У той же час фонд провів суттєві інвестиції в Synchrony Financial, що займається споживчим кредитуванням, а також в оператора трубопроводів Columbia Pipeline Group Inc. Він також збільшив частку в авіаперевізнику Delta Air Lines Inc, енергетичної компанії EQT Corp, інтернет-рітейлері Amazon.com Inc. і McDonald’s Corp.
Soros Fund оголосив про те, що купив 850 тис. акцій Ferrari NV, що становить близько 0,45% статутного капіталу автовиробника.
Фонд Greenlight Capital мільярдера Девіда Ейнхорном в жовтні-грудні 2015 року знизив кількість акцій Apple Inc. до 6,3 млн з 11,7 млн, General Motors Inc. – До 13,9 млн з 16,3 млн, а також продав всі папери Micron Technology Inc., Applied Materials Inc. і Bank of New York Mellon Corp. При цьому він збільшив пакет Allergan і рітейлера Macy’s.
В цілому інвестиції фонду в акції за три місяці скоротилися до $5,47 млрд із $ 6,03 млрд.
Мільярдер Карл Айкан в четвертому кварталі купив акції експортера природного газу Cheniere Energy Inc., виробника кольорових металів Freeport-McMoRan Inc. і Hertz Global Holdings Inc., що займається прокатом автомобілів. При цьому він зменшив пакет паперів Apple.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас