Шокін подав у відставку з поста генпрокурора України, - Найєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шокін подав у відставку з поста генпрокурора України, - Найєм

Казна та Політика
998
Віктор Шокін написав заяву про звільнення його з посади генерального прокурора України, повідомляє народний депутат України від фракції “Блок Петра Порошенка” Мустафа Найєм.
“Генпрокурор України Віктор Шокін подав у відставку”, – написав М.Найем в своєму акккаунті в Твіттері у вівторок.
Раніше про це повідомляло інтернет-видання “Українська правда” з посиланням на власні джерела. У той же час, інтернет-видання “Лівий берег” з посиланням на свої джерела повідомляє, що Шокін подав заяву про відставку ще у вівторок вранці.
Раніше у вівторок президент України Петро Порошенко в своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив В.Шокіна подати у відставку.
“Сьогодні вранці я зустрічався і мав серйозну розмову з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку”, – йдеться у зверненні глави держави.
“Віктор Шокін впровадив ті реформи, яких в Генпрокуратурі України чинили опір десятиліттями: позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань і т.д. Це з одного боку. З іншого: Генпрокуратура, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора “, – підкреслив президент.
Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року.
Згідно з чинною Конституцією України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Разом з тим, парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, що має наслідок – його відставку з посади.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас